abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

Algemene informatie over AutoSketch.

AutoSketch

7/1/03 Tussen schets en CAD in...

Van AutoSketch kunt u geen probeerversie downloaden.

   


AutoSketch is een compact maar krachtig grafisch pakket dat het gat tussen schets- en CAD-software opvult. Ideaal dus voor mensen die regelmatig nauwkeurige technische tekeningen moeten maken, maar geen tijd hebben om een volwaardig CAD-programma te leren. De zeer gebruiksvriendelijke interface zorgt ervoor dat iedereen met dit pakket hoogwaardige twee dimensionale tekeningen kan produceren.

Afbeelding vergroten


Schaal
In AutoSketch kan zeer nauwkeurig op schaal gewerkt worden. U kunt hiervoor de standaardschalen gebruiken of uw eigen schaal instellen.


Hulpmiddelen
Om snel en nauwkeurig te werken met AutoSketch zijn er diverse handige hulpmiddelen beschikbaar. Bijvoorbeeld het vrij aanpasbare raster, waarmee u uw eigen ruitjespapier kunt samenstellen. Een ander handig hulpmiddel is het magnetische raster. Dit zorgt ervoor dat de lijn die u aan het tekenen bent automatisch naar het dichtst bij zijnde rasterpunt getrokken wordt. Daarnaast kunt u ook eindpunten en middens van getekende objecten magnitisch maken. Zo kunt u bijvoorbeeld eenvoudig exact verder gaan waar een andere lijn eindigt door gebruik te maken van de eindpunt-magneet-functie. Om deze functie aan en uit te schakelen kunt u op elk moment de bijbehorende knop op het scherm in- of uitdrukken Of nog sneller: de E op het toetsenbord intikken. Zo kunt u ook precies vanuit het middelpunt van een cirkel tekenen met de middelpunt-magneetfunctie.
Afbeelding vergroten

Tekenen
Tekenen in AutoSketch kunt u op meerdere manieren doen. De meest gebruikte methode is de "point and click" methode met de muis, maar het is ook mogelijk om handmatig coördinaten in te voeren van beginpunt, eindpunt en eventuele tussenpunten van een lijn. Bij het handmatig invoeren van coördinaten kan er ook nog eens gekozen worden tussen een absolute invoer (coördinaat ten opzichte van de oorsprong van de tekening) en een relatieve invoer (coördinaat ten opzichte van een aangegeven punt in de tekening).


Aanpassen
Afbeelding vergroten
Met het werkbalkmenu bepaalt u zelf welke werkbalken er zichtbaar zijn, zo heeft u altijd de gereedschappen die u nodig heeft binnen handbereik. Door de werkbalken die u niet nodig heeft uit te zetten, wordt uw beeldscherm niet vervuild wordt met zaken die u toch niet gebruikt.
Ook kunt u uw eigen werkbalken samenstellen en zo het programma nog verder naar uw hand zetten.Standaardobjecten
In AutoSketch zijn diverse bibliotheken met standaardobjecten beschikbaar. In deze bibliotheken vindt u een grote hoeveelheid kant en klare objecten om aan uw tekening toe te voegen. U wilt de inrichting van een kantoor tekenen? Met de architectural sampler heeft u beschikking over de meest voorkomende objecten binnen een gebouw, variërend van een vergadertafel tot een toilet en van een stoel tot een kookplaat. Natuurlijk zijn er nog veel meer bibliotheken beschikbaar voor de meest uiteenlopende zaken en niet alleen de bibliotheken die standaard meegeleverd worden, maar via internet en diverse andere bronnen is er een grote hoeveelheid standaardobjecten te verkrijgen.


Snelmenu's


Om de bediening van AutoSketch nog simpeler en soepeler te laten verlopen zijn er diverse snelmenu's beschikbaar. Een ander deel of detail van uw tekening bekijken? Een rechtsklik op uw tekening geeft u meteen een menu waarmee u kunt inzoomen en over de tekening kunt bewegen. Een getekend object bewerken? Gewoon even het betreffende object selecteren en klikken met de rechtermuisknop en u heeft direct toegang tot functies als knippen, kopiëren en plakken. Ook kunt u de eigenschappen van het betreffende object handmatig aanpassen. Een andere mogelijkheid van deze snelmenu's is om meerdere objecten te selecteren en vervolgens met de rechtermuisknop te klikken. U kunt dan de geselecteerde objecten groeperen, zodat het in principe een enkel object wordt. Dit object kunt u vervolgens weer opslaan als standaardobject, en eventueel aan een (eigen) bibliotheek toevoegen.

Compatibiliteit
In Autosketch kunt u tekeningen in verschillende formaten opslaan. Het eigen formaat, SKF, is geoptimaliseerd voor AutoSketch, maar om uit te wisselen kunt u uw tekening ook opslaan als DXF- of DWG-bestand. Zelfs opslaan als JPG is mogelijk, wat natuurlijk ideaal is als u uw tekeningen per e-mail wilt verzenden, of wilt publiceren op uw website.

Voor informatie over de kwaliteit van de dwg-uitwisseling in AutoSketch 9 klikt u hier.

Conclusie
Zoals u ziet zit AutoSketch boordevol functionaliteit en zal het op plaatsen waar snel en accuraat getekend moet worden uitstekend dienst doen. Een groot voordeel is de lage prijs. Voor slechts een fractie van de prijs van een volwaardig CAD-pakket levert AutoSketch zeer goede prestaties, die door de meeste (en vaak duurdere) tekensoftware niet te evenaren zijn.
Nieuws rond AutoSketch.


AutoSketch nog steeds leverbaar!
14/2/11 AutoSketch is bepaald niet ons favoriete tekenpakketje (lees hieronder meer) en er lijkt geen vooruitgang meer in te zitten (sinds 2009 geen nieuws, geen Windows 7, geen 64 bits), maar toch is AutoSketch nog steeds leverbaar. Het programma is best handig voor degenen die het niet zien zitten om AutoCAD of GstarCAD te leren.


AutoSketch 10 systeemeisen
18/5/09 De minimale systeemeisen:
 • Intel Pentium 4 processor of AMD Athlon, 2.2 GHz of groter
 • Microsoft Windows Vista of XP SP2 32-bit
 • 512 MB RAM bij Microsoft Windows XP, 1 GB RAM bij Microsoft Windows Vista
 • 200 MB vrije schijfruimte voor de installatie
 • 800x600 VGA monitor met ware kleuren
 • Mouse, trackball of vergelijkbaar
 • Microsoft Internet Explorer 6.0 (SP1 of later)
 • CD-ROM of DVD drive

Veelgestelde vragen (engelstalig)


AutoSketch-update? Koop maar een nieuwe!
18/5/09 Het updaten van AutoSketch kostte tot voor kort € 100,-- per licentie. De fabrikant Autodesk, bekend van AutoCAD, heeft domweg gesteld dat het updaten niet anders kan dan door het kopen van een nieuwe licentie.


AutoSketch, AutoCAD LT of GstarCAD?
22/4/09 Wij raden professionele klanten die bij ons naar AutoSketch informeren nogal eens aan om GstarCAD aan te schaffen i.p.v. het ontzettend handige AutoSketch en wel om de volgende redenen:
 • De kwaliteit van de uitwisseling met AutoCAD is erg matig, hetgeen vroeg of laat leidt tot fouten.
 • Als u ooit wilt omschakelen van AutoSketch naar AutoCAD of GstarCAD, dan kost dat veel moeite omdat alles anders werkt.
 • GstarCAD lijkt als 2 druppels water op AutoCAD en heel veel mensen kunnen daar goed mee overweg.
 • Kennis en informatie rond GstarCAD is veel uitgebreider aanwezig.
 • GstarCAD is lang niet zo duur als AutoCAD of AutoCAD LT.
 • Als u uw tekenwerk wilt automatiseren, dan komt u met AutoSketch en AutoCAD LT niet erg ver.
 • Niemand verdient wat aan AutoSketch, dus als er wat mee is, is hulp slecht te vinden.
Meer over GstarCAD ...


Sneltoetsen AutoSketch
Download dit handige document om sneller te werken met AutoSketch: Sneltoetsen AutoSketch


Update QuickCAD
4/1/07 Wist u dat AutoSketch heel veel lijkt op het voormalige QuickCAD 8 en dat u voor slechts € 100,-- kunt u een update kunt bestellen?


Installatiehandleiding AutoSketch 9
9/8/06 Het installeren van AutoSketch is zeer eenvoudig, maar toch voelt u zich wellicht gemakkelijker met een nederlandstalig document ernaast. Klik hier om het te bekijken.


Publiceer uw AutoSketch-tekeningen via internet
1/2/06 Wist u dat u heel eenvoudig uw AutoSketch-tekeningen op internet kunt publiceren? Via de functie "Publish to Web" kunt u meerdere tekeningen in ��n opdracht publiceren. Deze functie genereert volautomatisch een index met de onderliggende tekeningen. De index bevat per tekening een verkleinde afbeelding en een toelichting. Als de bezoeker van uw website op een tekening in de index klikt, dan wordt het onderliggende dwf-bestand meteen getoond m.b.v. de gratis dwf-viewer. Uw bezoeker kan op dit bestand inzoomen en hij of zij kan het haarscherp afdrukken. Klik hier voor om het resultaat van de functie Publish to Web te bekijken.


Nieuw in AutoSketch 9
26/9/05
 • Het aantal meegeleverde bibliotheken is uitgebreid tot ruim 150(!) en bevat symbolen en standaarddetails voor ondermeer de vakgebieden bouw, landschapsarchitectuur, installatietechniek en industrieel tekenwerk (piping en plant design). Afbeelding vergroten
 • AutoSketch ondersteunt nu 24 lijndikten, vari�rend van 0 tot 2,11 mm.
 • Vlakvullingen werken nu ook op cirkels en ellipsen.
 • Het lagenmenu werkt nu meer conform AutoCAD.
 • Het bewerken van teksten is opnieuw verbeterd. Als een tekst over meer dan ��n regel loopt, dan worden de woorden opnieuw over de regels verdeeld als u de breedte van het tekstvak aanpast.
Afbeelding vergroten
Voor meer informatie over het uitwisselen met AutoCAD klikt u hier.


AutoSketch 8 logo Nieuw in AutoSketch 8
9/1/04 De nieuwste versie van dit kleinste broertje van AutoCAD is al weer een tijdje verkrijgbaar. Maar wat is er nu eigenlijk veranderd ten opzichte van versie 7? Natuurlijk zijn er weer heel wat verbeteringen en extra functies.

 • Publish to Web, geeft u de mogelijkheid om uw tekeningen direct als webpagina geschikt bestand op te slaan.
 • E-mail wizard, vergemakkelijkt het versturen van tekeningen via de email.
 • "in place" textbewerking, nu kunt u uw teksten rechtstreeks in de tekening bewerken, dus niet in een apart popupvenster.
 • Tekstomlijning, omlijn uw teksten om er extra aandacht op te vestigen.
 • "Ontworpen voor Windows XP" certificering, garandeert de compatibiliteit met de nieuwste generatie van het Windows besturingssysteem.
 • Verbeterde vulmogelijkheden, nu is het ook mogelijk om uw gesloten objecten te vullen met texturen of fotorealistisch afbeeldingen.
 • Revisiewolkje, zoals in AutoCAD, het ideale hulpmiddel om de wijzigingen in uw tekening te markeren.Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv