abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

CADM-nieuwsoverzicht CADM-nieuws 25 - 1 oktober 2000

AutoManager Meridian deel 1

Kijk ook naar deel 2 en deel 3

AutoManager Meridian, de opvolger van AutoManager Workflow, is een zeer sterk hulpmiddel om al uw technische documenten te beheren en biedt superieure beveiliging, gebaseerd op het NT besturingssysteem. Projectmanagers, projectleiders en tekenaars kunnen moeiteloos door het technisch archief (zg. vaults) navigeren en, afhankelijk van de rechten die men heeft gekregen, tekeningen opvragen en opnieuw bewerken. Meridian ziet er net zo uit als een gewone Windows Explorer omgeving dus als u daar al aan gewend bent, heeft u al een aardig opstapje. In dit CADM-nieuws lichten wij een tipje van de sluier van de uitgebreide mogelijkheden en toepassingen van Meridian op. Als u nog vragen heeft, belt u dan gerust met IDEOMA voor de uitgebreidere details.

Meridian dagelijks gebruiken
Voor het dagelijkse gebruik van Meridian heeft Cyco de PowerUser ontworpen. Onze ervaring is dat het zeer prettig werkt en precies die informatie en die functionaliteit geeft die nodig is. De onderstaande schermafdruk is gemaakt vanaf een 21"-monitor en laat zien hoe efficiënt het grote scherm daarbij wordt gebruikt.

Afbeelding vergroten

Geïntegreerde viewer
U kunt documenten bekijken van vrijwel elk gangbaar bestandstype. AutoCAD-tekeningen kunt u zeer goed bekijken, zoals inzoomen, lagen aan- en uitzetten, de Xref's bekijken en ook de layout-tabbladen van AutoCAD 2000 worden zichtbaar.
Lagen en blokken bekijken

Afbeelding vergroten Afbeelding vergroten

Documentstructuur bekijken, bv. Xref's in tekeningen
In de documentstructuur wordt met symbolen aangegeven of het blokken, geneste blokken, Xref's of geneste Xref's betreft. Als het een Xref betreft kunt u met 'Jump To' naar de betreffende tekening toespringen in de AMM-lijst.

Afbeelding vergroten Afbeelding vergroten



3D modellen bekijken
Met de viewer kunnen de 3D modellen van alle
kanten worden bekeken. Afbeelding vergroten Afbeelding vergroten


Afbeelding vergroten







Aantekeningen maken
Tenslotte kunnen met de viewer aantekeningen worden gemaakt bovenop de tekening, zonder de tekening daarbij aan te tasten. Deze zgn. Red lines zijn voor iedereen zichtbaar die de tekening kan bekijken.

Aantekeningen zijn altijd 2D, maar wel steeds zichtbaar.

Documenten openen
Een document kan op alle bekende manieren worden geopend met de bijbehorende software, AutoCAD, Microstation, Word, Excel, etc. Door te dubbelklikken in de AMM-lijst of via de eigen applicatie, bv. via File > Open in AutoCAD.

Afbeelding vergroten Afbeelding vergroten







Via het symbool in de Windowsbalk is te regelen of het bestandsmenu van AMM of het standaardmenu van Windows gebruikt moet worden om bestanden te openen. Als u een document gaat bewerken, is dit in de lijst te zien door het pen-en-papier-symbool. Op dat moment zien de andere gebruikers het hangslotsymbool en de status 'in bewerking bij <uw naam>'. Probeert iemand zo'n document toch te openen, dan volgt een waarschuwing. Een document kan ook op slot staan, als iemand het document gewoon op slot zet, bv. omdat hij een kopie ervan meeneemt naar een klant.
Afbeelding vergroten


Documentsoorten
Documentsoorten kunnen zelf worden gedefinieerd, inclusief de informatievelden, het eigenschappenformulier, de opstartfunctie (wizard) en de revisienummers en subnummers die het document kan krijgen. De opstartfunctie wordt gemaakt in Visual Basic en kan bv. zorgen voor het nieuwe documentnummer. Bij het aanmaken van een nieuw bestand wordt de gebruiker gedwongen om de documentsoort aan te geven.

Documenten zoeken

Afbeelding vergroten Door op het verrekijkersymbool te klikken kunt u uw documenten snel terugzoeken via combinaties van naam, documentsoort, revisie, status, datum, etc. De zoekcriteria kunnen worden opgeslagen in dynamische of statische collecties en de statische collecties kunnen zelfs met elkaar worden gecombineerd. Zodra een zoekopdracht een naam heeft kan deze snel worden opgeroepen vanuit het hoofdscherm en worden de gevonden documenten in de AMM-lijst weergegeven. Dit maakt het wisselen tussen verschillende collecties van documenten supersnel.

Een nog directere manier van zoeken is voorhanden in het veld naast de verrekijker. Als men daar een tekst intikt, dan doorzoekt AMM direct alle velden in de gehele database op het voorkomen van deze tekst en toont de gevonden documenten in de lijst.


Afbeelding vergroten

Terug in de tijd

AutoManager Meridian kan de tijd voor u terugzetten. Dit kan naar een bepaalde datum of naar een zgn. Baseline, een tijdstip met een naam. Omdat AMM alle oude revisies opslaat kan de tekening precies zo worden teruggeroepen als hij was op dat tijdstip. Dit geldt ook voor Xref's.

Zolang de datum niet op 'nu' staat, kunnen er geen nieuwe documenten worden aangemaakt. De geschiedenis kan dus niet worden aangepast.


Documentrevisies

AMM bewaart alle oudere officiële revisies van documenten. Dit kost wel schijfruimte, maar heeft het voordeel dat u op elk moment terug kunt naar vorige versies. Via de rechtermuisknop kan van een document direct de revisiegeschiedenis getoond worden.

Afbeelding vergroten Via de revisielijst kan de oude versie van een document worden bekeken, geopend of worden opgepakt als kopie voor een nieuwe revisie.

Als een document wordt geopend kan via het documenttype worden geregeld op wat voor manier het revisienummer oploopt.





Afgeschermde werkruimtes met eigen werkprocessen

Afbeelding vergroten In AMM kunt u werkruimtes (Work Areas) aanmaken met een naam, bv. die van het project of het projectnummer. Deze werkgebieden kunt u desgewenst afschermen voor bepaalde groepen gebruikers. De documenten waar u aan wilt gaan werken verplaatst u daar naartoe, wat inhoudt dat de documenten voor anderen op slot gaan. Aan een werkgebied wordt een werkproces (work flow) toegekend waaraan alle documenten worden onderworpen en dat bepaalt welke statussen een document doorloopt en hoe een nieuwe subrevisie tot stand komt, bv. versie 2.1 is klaar en wacht op goedkeuring van de projectleider. Anderen zien niet welke status of subrevisies documenten binnen de werkruimte hebben, tenzij ze de werkruimte activeren. Als de projectleider versie 2.1 nog wat aangepast wil hebben, kan dit versie 2.2 worden. Hoe de nummering precies oploopt wordt bepaald door de documentsoort, dus tekeningen kunnen reviseren van 2.1 naar 2.2 naar 3, terwijl berekeningen van 2a naar 2b naar 3 gaan.Afbeelding vergrotenVoor de weergave wordt exact dezelfde lijst gebruikt (zie de allereerste figuur) met alle mogelijkheden daarvan. Pas als de hele set documenten weer vrijgegeven wordt, worden de hoofdrevisienummers opgehoogd, bv. van 2 naar 3. Het is zelfs mogelijk om subwerkgebieden te maken.
In deze kolom vindt u voortaan aanvullende opmerkingen rond dit onderwerp.
De tekst links hiernaast kan verouderd zijn.

Het laatste nieuws vindt u via het hoofdmenu
Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!



Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv